Forside

Om oss

Aktuelt

Fellespakkeriet i bilder

Utleielokaler og pakketjenester

Resultater

Andelseiere

Samarbeidspartnere

Kulturer som blir pakket

Administrasjonen

Kontakt oss

Bli andelsmedlem

Fellespakkeriet SA
Fruktveien 21 3402 Lier

Telefon: 32 84 61 00
Organisasjonsnr: 992 878 169

Møte for epledyrkere mandag 30. mai

05.07.11
strek

Kjempeoppslutning om fruktmøtet ved Fellespakkeriet med nesten 40 interesserte deltagere. Hvor alle systemer, steder og fruktmiljøer på Østlandet var godt representert.


Møtet ble avholdt i regi av Fruktlagerinspektør Bjørn Eidhammer og han startet med å gi en status og info vedrørende produksjon, marked og kvalitet for norsk frukt.

Arvid Laksesvela informerte om GPS sitt arbeid vedrørende prisfastsetting for norsk frukt.  I tillegg til informasjon vedrørende tilskudds ordning for industieple.

Norsk Landbruksrådgivning Viken ved Gauta Myren informert om høstetidskriteriene og viktigheten av disse. Sterk oppfordring til alle fruktdyrkere å følge de anbefalte høstetidskriteriene.

Fellespakkeriet ved daglig leder orienterte med video, bilder og ord om hele prosessen fra byggestart og frem til hvordan pakkeriet fremstår i dag. Fra oppstart medio august 2010 og ut året klarte Fellespakkeriet store pakkeoppdrag innen mange forskjellige kulturer som epler, plommer, squash, sellerirot, brokkoli og kinakål.

Fruktprodusentene Knut E. Sørnes og Ragnar Swift som leverte sin produksjon til Fellespakkeriet i 2010 delte sine positive erfaringer og fordelene de så ved å benytte Fellespakkeriet som pakkeri for sin frukt.

Egge Gård ved Marius Egge orienterte om sitt anlegg for industrieple i Lier med rutinene for mottak og prisutviklingen/bildet for disse eplene.
Møtet ble avsluttet med en omvisning av hele anlegget her i Lier.