Forside

Om oss

Aktuelt

Fellespakkeriet i bilder

Utleielokaler og pakketjenester

Resultater

Andelseiere

Samarbeidspartnere

Kulturer som blir pakket

Administrasjonen

Kontakt oss

Bli andelsmedlem

Fellespakkeriet SA
Fruktveien 21 3402 Lier

Telefon: 32 84 61 00
Organisasjonsnr: 992 878 169

Fagdag i epler med Aad Wisse fra Nederland

13.03.17
strek


Fredag 10. mars arrangerte Fellespakkeriet en fagdag for sine epleprodusenter. Hele 25 andelseiere benyttet seg av dette eksklusive rådgivningstilbudet i et strålende vintervær i Lier. Fagdagen var gratis for Fellespakkeriets andelseiere.

Aad Wisse er en nederlandsk rådgiver som har klienter i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia og Canada. Han har vært engasjert Norge i mer enn 10 år og har vært til stor inspirasjon for flere produsenter på Øst- og Vestlandet.

Vi besøkte først frukthagene hos Grethe Bergflødt Sylling hvor vi fikk instruksjon og drøftinger om beskjæring av unge trær (1-3 år) i intensive tettplantinger. 

Under lunsjen i «fjøset» hos Ragnar og Grete Swift foreleste Aad om flere aktuelle temaer, bl.a. mer om beskjæring og om gjødsling og støttesystemer. Deretter gikk vi ut i frukthagene for mer praktisk læring av beskjæring i litt eldre tettplantinger (4-6 år) og i pærer.

Det ble en meget interessant og lærerik dag for alle frammøtte og Fellespakkeriet tar sikte på å arrangere en ny dag med Aad Wisse i uke 25.