Forside

Om oss

Aktuelt

Fellespakkeriet i bilder

Utleielokaler og pakketjenester

Resultater

Andelseiere

Samarbeidspartnere

Kulturer som blir pakket

Administrasjonen

Kontakt oss

Bli andelsmedlem

Fellespakkeriet SA
Fruktveien 21 3402 Lier

Telefon: 32 84 61 00
Organisasjonsnr: 992 878 169

Ă…ret 2017

08.01.18
strek

Mye har skjedd hos Fellespakkeriet SA i 2017.  Spesielt stolte er vi over vårt nye tilbygg på 1.986 kvm.  I tillegg har vi også investert i en ny plommelinje og oppreisemaskin for papp.  Vårt nye kjølelager med indirekte kjøling (våtkjøl) er nå fylt opp til randen med grønnsaker fra noen av våre andelseiere, og det er flott.

Ellers så har sesongen på Østlandet vært kald og regnfull, dette har selvfølgelig skapt problemer for produsentene, likevel er vi fornøyde med våre resultater.  Som tidligere år har vi i høysesongen store mengder som skal pakkes både av grønnsaker og frukt og er helt avhengige av våre sesongansatte som alltid stiller på jobb med et smil og stor innsatsvilje.  Også i år var det ca. 70 ekstra hender som hjalp til, slik at vi kom oss i mål hver eneste dag.

Noen av grønnsakskulturene gikk noe ned, mens andre hadde en økning.  Brokkolien hadde en liten oppgang og produsentene var fornøyde, og det var nok tilgang på norsk brokkoli hele tiden som medførte at suppleringsimport ikke var nødvendig.  Stangsellerien hadde også en bra økning, den var på hele 15 %.  Årets sesong for denne kultur var 4 uker lengre enn i 2016.  Squashen var av god kvalitet, men noe liten i slutten av sesongen. Selleriroten hadde i år en formidabel økning, denne var på hele 37,6%. Stans i pakkingen av denne kultur ble redusert fra 17 uker i 2016 til 7 1/2 uke i 2017. Kinakålen hadde en liten økning, den var på 1,6%.

For epler har pakninger i 1,7 kg papirposer blitt en stor suksess, i år var det leveranser både til Rema-systemet og Norgesgruppen.  Vi hadde en økning på pakking i poser på hele 165 tonn.  Så her var det mange hender som både sorterte epler og brettet ut papirposer. Dessverre så hadde vi likevel en ganske stor nedgang på 1. sortering epler, dette skyldes mye «skjønnhetsskader» på eplene på grunn av værskader, mye regn og lite sol.  Men ikke frykt, - eplene som hadde «skjønnhetsskader» gikk til press og ble til noe annet godt som vi kan nyte.

Plommer derimot sammenlignet med i fjor, da det var underdekning, så hadde vi mer enn nok.  Ny rekord, en økning på hele 77,6%.  I tillegg til kurv 750 gram, ble det i deler av sesongen også pakket i nye 800 gram papirposer til Rema 1000.

Vi i Fellespakkeriet SA ser tilbake på en flott sesong, og frem til nye muligheter og utfordringer i 2018.