Forside

Om oss

Aktuelt

Fellespakkeriet i bilder

Utleielokaler og pakketjenester

Resultater

Andelseiere

Samarbeidspartnere

Kulturer som blir pakket

Administrasjonen

Kontakt oss

Bli andelsmedlem

Fellespakkeriet SA
Fruktveien 21 3402 Lier

Telefon: 32 84 61 00
Organisasjonsnr: 992 878 169

Ă…ret 2016

20.02.17
strek

Selv om våren og sommeren i 2016 på Østlandet ikke har gitt den enkelte av oss den store aha følelsen av varme, sol og sommer, så kom høsten med knallvær. Fellespakkeriet og deres produsenter kan derfor juble over gode resultater.

Vi har i høysesongen store mengder som skal pakkes både av grønnsaker og frukt og er helt avhengige av våre sesongansatte som alltid stiller på jobb med et smil og stor innsatsvilje. Også i år var det ca. 70 ekstra hender som hjalp til, slik at vi kom oss i mål hver eneste dag.

Noen av grønnsakskulturene gikk noe ned, mens andre hadde en økning, og slik kommer det alltid til å være, behov og etterspørsel.  Brokkolien hadde en liten nedgang, men produsentene er fornøyde med tanke på at sesongen ble avsluttet tidligere enn normalt. Men det var nok tilgang på norsk brokkoli hele tiden som medførte at suppleringsimport ikke var nødvendig. Sellerirot hadde en nedgang. Den har som andre rotvekster hatt en solid salgsøkning i noen år. Dette ser nå ut til å flate ut. Stangselleri sesongen kom i gang etter plan med fulldekning av norsk vare. Squashen var av god kvalitet hele sesongen og hadde en god oppgang.

Eplene gikk unna som varmt hvetebrød på sorteringsbåndet, her hadde vi en meget bra økning i antall tonn. Nytt av året var papirposer på ca. 1,7 kilo i Rema-systemet. Dette ble en kjempesuksess, og vi regner med en økning her i 2017. Dessverre gikk plommer noe ned. Grunnen til dette var at det rett og slett ikke var nok plommer. Det var en underdekning hele sesongen.

Vi i Fellespakkeriet SA ser frem til enda en knallsesong med godt samarbeid, høy aktivitet, god stemning og lange dager.